Başınız mı ağrıyor? Mideniz ne durumda? Kaslarınız son günlerde güçsüzleşti mi? Ne duruyorsunuz? Hemen Google’layın
Sağlık konusunda internet bir nimet. Aynı zamanda da binlerce yorum ve bilgi arasından kendi kendimize teşhis koymaya çalıştığımızda evhamlarımızın ana kaynağı. İyisiyle kötüsüyle sağlık konusunda internete günümüzde çokça başvurur olduk.
Kimimiz bu başvurularda sadece kendi kendimizin doktoru olmaya çalışmıyor, aynı zamanda gerçek doktorların performansını da test ediyor.
Yakın zamanda globalde yapılan bir araştırma da bu durumu destekler bulgular sunuyor.
Ipsos SMX’in yürüttüğü ve 500’den fazla katılımcısı olan dijital panelden elde edilen sonuçlara göre; tüketiciler sadece kendilerini kötü hissettikleri ilk anda internete danışmıyor, doktora gittikten sonra dahi hastalıklarına ve tedavilerine dair online araştırma yapmaya devam ediyor.
Araştırmanın sonuçları; tüketicilerin %31’inin kendilerini iyi hissetmedikleri anda online medikal bilgi almak için Dr. Google ’a başvurduğunu ve belirtileri araştırdığını gösteriyor.
Online olarak sağlık durumuna dair araştırma yapan bu grubun büyük bir kısmı (%72) doktora gittikten sonra da doktorlarının teşhisi veya tedavi planını yine internetten araştırıyor. Katılımcıların birçoğu (%72) topladıkları bilgilerin tedavi planlarını değiştirme ihtimali olabileceğini de belirtiyor.
Kısacası hem doktora gidiyoruz, hem de şüpheci veya meraklı bir bakış açısı ile araştırmaya devam ediyoruz. Tüketiciler sağlık konusunda hem daha fazla bilgi sahibi olmak hem de endişeler yükseldiğinde kendilerini rahatlatmak için internete başvuruyor.
Özellikle anlamak istedikleri şunlar; gerçekten doktora gitmek gerekir mi?, doktora gidince neler sormalı?, doktorumun tedavi planı doğru mu?
Soruların listesi uzayıp giderken tekrarlamadan edemiyoruz, her şeyin başı sağlık, ailenizin hekimi Dr. Google… (Radikal)